نقشه مترو تهران: نقشه باکیفیت + راهنمای جامع

راهنمای خرید زمین در گیلان

راهنمای نقشه مترو تهران و ایستگاه‌های هر خط
نگاهی کامل به نقشه مترو تهران و خطوط مختلف آن

ساکنین تهران برای دور ماندن از ترافیک نیاز به استفاده از مترو و به همراه داشتن نقشه مترو تهران دارند. از آن‌جایی که محدوده‌ی تردد مترو همه ساله در حال افزایش است، به همراه داشتن جدیدترین نقشه با کیفیت بالا الزامی است. هرچند، نقشه مترو در فضای داخلی تمامی قطارها نصب شده است، اما به دلیل عدم به‌روزرسانی ممکن است قابل استفاده نباشد. بنابراین، تلاش کرده‌ایم که ضمن ارائه‌ی نقشه‌ی جدید و اطلاعات مربوط به آن، مطالبی در خصوص خطوط هفت‌گانه مترو با سه انشعاب آن را در اختیارتان بگذاریم.

مختصری درباره‌ی نقشه مترو تهران ۱۴۰۳

برای اینکه بتوانید تصویر کلی از پوشش متروی تهران را دراختیار داشته باشید، نیاز به داشتن نقشه مترو تهران ۱۴۰۳ دارید. این نقشه مشخص می‌کند که خطوط ایستگاه مترو در کدام مناطق فعال هستند. با نگاهی به نقشه متوجه بیشتر بودن تراکم خطوط مترو در بخش مرکزی تهران می‌شوید. البته، در سایر بخش‌ها نیز خطوطی فعالیت می‌کنند، اما در بعضی از مسیرها ناچار به استفاده از اتوبوس و تاکسی خواهید بود.

بهتر است همین الان نسبت به دانلود نقشه مترو تهران اقدام کنید. این بدان جهت است که در تعدادی از قطارها هنوز نقشه مترو تهران داخل واگن اضافه نشده است. گذشته از آن، شاید نیاز داشته باشید خارج از مترو این نقشه را بررسی و مسیر دلخواهتان را پیدا کنید. در ضمن، حتما به تاریخ به‌روزرسانی نقشه در پایین یا کنار صفحه‌ی آن توجه داشته باشید.

جای خوشحالی است که نقشه متروی تهران در گوگل مپ نیز ارائه شده است. شما می‌توانید با مراجعه به این نقشه خطوط فعالیت مترو را ببینید و متناسب با مقصد سفرتان از آن استفاده کنید.

خطوط و شاخه‌های مترو

تصویری کامل از خطوط مترو تهران
خطوط مختلف متروی تهران که تمام شهر را پوشش می‌دهد

به طور کلی، مترو تهران شامل خطوط هفت‌گانه و سه انشعاب است که هرکدام با رنگ مخصوصی روی نقشه نمایش داده می‌شوند. بسیاری از افراد از این خطوط برای رفت‌و‌آمدهای ضروری نظیر حاضر شدن در محل کار استفاده می‌کنند. بنابراین، شناخت تمامی خطوط برایشان اهمیتی ندارد. در واقع، آن‌ها نیاز دارند خطی را که بیشتر استفاده می‌کنند، به طور دقیق بشناسند. به همین دلیل، ما اطلاعات مربوط به هر خط را با ذکر جزئیات آن‌ها آورده‌ایم:

خط ۱؛ تجریش- کهریزک

اولین خط متروی تهران که احتمال می‌رود طولانی‌ترین خط متروی درون‌شهری نیز باشد، بر روی نقشه‌ی متروی تهران با رنگ قرمز مشخص می‌شود. این خط که بیست‌و‌نه ایستگاه مختلف دارد، شمال تهران را به جنوب آن متصل می‌کند. ایستگاه‌های خط اول عبارتند از:

  • تجریش، قیطریه، شهید صدر، قلهک، دکتر شریعتی، میرداماد، شهید حقانی، شهید همت، مصلی امام خمینی، شهید بهشتی، شهید مفتح، شهدای هفتم تیر، طالقانی، دروازه دولت، سعدی، امام خمینی، پانزده خرداد، خیام، میدان محمدیه، شوش، پایانه‌ی جنوب، شهید بخارایی، علی‌آباد، جوانمرد قصاب، شهر ری، پالایشگاه، شاهد- باقرشهر، حرم امام خمینی و کهریزک.

چنانچه، مسافری بخواهد مسیر ۳۷.۵ کیلومتری خط اول را از ایستگاه اول تا آخر طی کند، نیاز به ۷۱ دقیقه زمان دارد. درخور توجه است که بازدید از بازار تهران از طریق خط یک امکان‌پذیر است. البته، برای اینکار باید از طریق این خط خود را به ایستگاه ۱۵ خرداد برسانید.

این خط از مترو از ساعت پنج‌و‌نیم صبح تا ده‌ونیم شب فعالیت می‌کند. البته، در طول دوره‌ی کرونا ساعت کاری مترو تهران تا ده شب بود. گفتنی است که متروی تهران در طی روزهای کاری (شنبه تا چهارشنبه) در هفت محدوه‌ی زمانی، پنجشنبه‌ها در پنج محدوده و جمعه‌ها و روزهای تعطیل در چهار محدوده‌ی زمانی فعالیت می‌کند.

خط ۲؛ صادقیه- فرهنگ‌سرا

چنانچه، با موبایل خود نسبت به دانلود نقشه مترو تهران برای اندروید اقدام کنید، دومین خط مترو را با رنگ آبی پررنگ مشاهده خواهید کرد. این خط که برای اتصال شرق تهران به غرب آن راه‌اندازی شده است، ۲۲ ایستگاه به شرح زیر دارد:

  • تهران (صادقیه)، طرشت، دانشگاه شریف، شادمان، شهید نواب صفوی، میدان حر، دانشگاه امام علی، حسن‌آباد، امام خمینی، ملت، بهارستان، دروازه شمیران، امام حسین، شهید مدنی، سبلان، فدک، جانبازان، سرسبز، دانشگاه علم‌ و صنعت، شهید باقری، تهران‌پارس و فرهنگ‌سرا.

مسیر خط دوم از ایستگاه اول تا آخر ۲۵ کیلومتر است و در طی ۴۵ دقیقه می‌توان آن را پیمود.

ساعت کاری خط دو نیز مشابه خط اول است، اما محدوده‌ی زمانی فعالیت آن فرق دارد. در واقع، این خط در روزهای کاری و پنجشنبه‌ها در محدوده‌ی زمانی بیشتری به فعالیت می‌پردازد.

خط ۳: قائم- آزادگان

چنانچه از نقشه مترو تهران با کیفیت بالا استفاده کنید، سومین خط از مترو را با رنگ آبی فیروزه‌ای روی آن تشخیص خواهید داد. این خط با ۲۵ ایستگاه در مسیر شمال به جنوب تهران و بالعکس در رفت‌و‌آمد است. نام ایستگاه‌هاي خط سوم در زیر ذکر شده‌اند:

  • قائم، شهید محلاتی، اقدسیه، نوبنیاد، حسین‌آباد، میدان هروی، شهید زین‌الدین، خواجه عبدالله انصاری، شهید صیاد شیرازی، شهید قدوسی، سهروردی، شهید بهشتی، میرزای شیرازی، میدان جهاد، میدان ولی‌عصر، تئاتر شهر، منیریه، مهدیه، راه‌آهن، جوادیه، زمزم، شهرک شریعتی، عبدل‌آباد، نعمت‌آباد و آزادگان.

در این خط از مترو طول مسیر به طور تقریبی ۳۳.۷۰ کیلومتر است که پیمودن آن نیاز به یک ساعت زمان دارد.

ساعت کاری خط سوم نیز همانند دو خط قبلی است و محدوده‌ی زمانی فعالیت آن طبق برنامه مترو تهران در روزهای کاری بیشتر است.

خط ۴؛ شهید کلاهدوز- ارم سبز

از پرترددترین خطوط مترو تهران می‌توان به خط چهارم اشاره کرد که با رنگ زرد روی نقشه مشخص می‌شود. با نگاهی به نقشه مترو تهران می‌توان بیست ایستگاه این خط را تشخیص داد که نام آن‌ها را ذکر می‌کنیم. البته، ایستگاه علامه جعفری به تازگی در سال ۱۴۰۲ خورشیدی افتتاح شده است:

  • شهید کلاهدوز، نیروی هوایی، نبرد، پیروزی، ابن‌سینا، میدان شهدا، دروازه شمیران، دروازه دولت، فردوسی، تئاتر شهر، میدان انقلاب اسلامی، توحید، شادمان، دکتر حبیب‌الله، استاد معین، میدان آزادی، بیمه، شهرک اکباتان، ارم سبز و علامه جعفری.

جالب توجه است که یکی از انشعابات خطوط مترو روی این خط قرار دارد. این انشعاب مسافران را به فرودگاه مهرآباد تهران می‌رساند.

گذشته از آن، به واسطه‌ی خط چهارم می‌توان در ایستگاه‌های مختلف وارد خطوط اول، دوم و سوم شد. درواقع، تعویض خط از ایستگاه دروازه دولت به خط اول، از ایستگاه‌های شمیران و شادمان به خط دوم و از ایستگاه تئاتر شهر به خط سوم امکان‌پذیر است.

مسیر ۲۲.۵ کیلومتری خط شهید کلاهدوز- ارم سبز در ۴۲ دقیقه قابل پیمایش است. این خط همانند سایر خطوط در ساعات بین پنج‌ونیم صبح تا ده‌و‌نیم شب فعالیت دارد.

خط ۵؛ گلشهر- صادقیه (تهران)

خط پنج متروی تهران بر روی نقشه مترو تهران جدید به رنگ سبز دیده می‌شود. این خط سیزده ایستگاه به شرح زیر دارد:

  • گلشهر، شهید سلیمانی، شهید فخری زاده، محمدشهر، کرج، اتمسفر، گرم‌دره، وردآورد، ایران‌خودرو، چیتگر، ورزشگاه آزادی، ارم سبز و صادقیه.

طول خط مزبور ۶۷.۵ کیلومتر است که پیمایش آن نیاز به ۵۷ دقیقه زمان دارد. ساعت کاری آن نیز مشابه خطوط دیگر است.

خط ۶؛ دولت آباد- امام حسین و شهید ستاری- دانشگاه تربیت مدرس

این خط که به نام خط شهدای دولت‌آباد به کوهسار یا شهید «آرمان علی وردی» شناخته می‌شود، روی نقشه مترو تهران به رنگ صورتی‌ دیده می‌شود. نکته اینجاست که خط مزبور متشکل از دو نیمه‌ی شرقی و غربی است و به تازگی تاسیس شده است.

این خط ۱۷ ایستگاه داشت که چند ایستگاه جدید نیز احداث و به آن اضافه شده‌اند. بدین ترتیب، کل خط را به طرف غرب تهران توسعه بخشیده‌اند. در زیر نام ایستگاه‌ها را ذکر می‌کنیم:

  • شهدای دولت‌آباد، کیان‌شهر، بعثت، شهید رضایی، امیرکبیر، میدان شهدا، امام حسین، شهدای هفتم تیر، میدان ولی‌عصر، بوستان لاله، کارگر، دانشگاه تربیت مدرس، شهرک آزمایش، مرزداران، یادگار امام، شهید اشرفی اصفهانی، شهید ستاری، شهر زیبا، شهران و شهید آرمان علی وردی (کوهسار).

ساعت کاری خط شش از روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت پنج‌و‌نیم تا ده شب و جمعه و روزهای تعطیل از ساعت شش تا ده است. مدت زمان انتظار در ایستگاه برای رسیدن قطار بعدی نیز حدود پانزده دقیقه است.

خط ۷؛ بسیج- میدان کتاب

خط هفت متروی تهران و ایستگاه‌های آن
نمایی ا ز خط هفت متروی تهران

روی عکس نقشه مترو تهران این خط نسبتا تازه تاسیس به رنگ بنفش مشخص می‌شود. ۲۱ ایستگاه خط هفتم به شرح زیر هستند:

  • شهید دادمان، میدان صنعت، برج میلاد تهران، بوستان گفت‌و‌گو، دانشگاه تربیت مدرس، مدافعان سلامت، توحید، شهید نواب صفوی، رودکی، کمیل، بریانک، هلال‌احمر، مهدیه، میدان محمدیه، مولوی، میدان قیام، شهدای هفده شهریور، چهل تن دولاب، آهنگ، بسیج و میدان کتاب.

مسیر ۲۷ کیلومتری خط هفت را در ۴۵ دقیقه می‌توان پیمود. ساعت کاری آن نیز مثل خط شش است، با این تفاوت که مدت زمان انتظار در ایستگاه برای رسیدن به قطار بعدی دوازده دقیقه است.

خطوط انشعابی در نقشه مترو تهران

به طور کلی، متروی تهران سه خط انشعابی دارد که نام آن‌ها به همراه اطلاعات مربوطه در زیر آمده است:

خط انشعابی فرودگاه امام خمینی

این خط که منشعب از خط یک مترو تهران است، سه ایستگاه به شرح زیر دارد:

  1. شاهد- باقرشهر؛
  2. نمایشگاه شهر آفتاب و
  3. فرودگاه امام خمینی.

ساعت کاری خط انشعابی مزبور نیز از هفت و بیست دقیقه تا نوزده و بیست دقیقه است.

خط انشعابی فرودگاه مهرآباد

همانطور که در بالا ذکر شد این خط از خط چهارم منشعب می‌شود و به رنگ زرد نمایان است. خط مزبور سه ایستگاه دارد که عبارتند از:

  1. بیمه؛
  2. پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد و
  3. پایانه ۴ و ۶ فرودگاه مهرآباد.

خط انشعابی هشتگرد

این خط انشعابی که با نام گل‌شهر- شهید سپهبد قاسم سلیمانی شناخته می‌شود، روی نقشه به رنگ سبز مشاهده می‌شود. خط مزبور انشعاب یافته از خط پنج است و صرفا دو ایستگاه به شرح زیر دارد:

  1. گل‌شهر و
  2. شهید سپهبد قاسم سلیمانی.

جالب توجه است که با در دست داشتن نقشه مترو تهران pdf می‌توان خطوط هفتگانه‌ی مترو را با انشعابات آن به صورت آفلاین و با کیفیت بالا بررسی نمود.

نقشه مترو تهران؛ شناسایی خطوط مترو

مترو وسیله‌ی نقلیه‌ای است که به دلیل راحت کردن دسترسی مردم به مقصد هدفشان در شهرهای صنعتی و بزرگ نظیر تهران کاربرد بیشتری دارد. بنابراین، شناسایی خطوط آن نیز برای اکثریت مردم مهم است. برای اینکار می‌توان از نقشه مترو تهران استفاده کرد که به تازگی در سال ۱۴۰۳ خورشیدی به‌روزرسانی شده است. دستی بر ایران با توضیح درباره‌ی جزئیات این نقشه سعی دارد مسافران را به بهترین شکل راهنمایی کند.

پرسش‌های متداول درباره نقشه مترو تهران

در اینجا پرسش و پاسخ‌هایی ارائه شده‌اند تا درک بهتر از متن حاصل شود. با این وجود، انتظار داریم شما نیز دیدگاه‌ها و نظراتتان را با ما مطرح کنید.

روی نقشه مترو تهران چند خط قابل مشاهده است؟

این نقشه خطوط هفتگانه‌ی مترو تهران را به همراه سه خط انشعابی از آن‌ها مشخص می‌کند.

رنگ‌های روی نقشه مترو تهران چه چیزی را مشخص می‌کنند؟

هر خطی از مترو بر روی این نقشه با رنگ خاصی به نمایش درمی‌آیند و این رنگ‌ها مشخص‌کننده‌ی خطوط مختلف هستند.



انواع وام بانکی برای خرید مسکن

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نزدیکترین هتل آپارتمان های مشهد به حرم مطهر امام رضا (ع)

تاریخ افشاریان، گسترش امپراتوری ایرانی (از ۱۷۳۶ تا ۱۷۴۷ میلادی)

افسون نقش و رنگ در قالی آباده