چه افرادی شانس دریافت بورسیه تحصیلی را دارند؟

خرید زمین در گیلان

مهاجرت تحصیلی هدف بسیاری از دانشجویان ایرانی است اما مهاجرت به یک دانشگاه ممتاز با دریافت بورسیه تحصیلی حکم یک رویا را دارد که می‌تواند تبدیل به حقیقت شود. زمانی که به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی تصمیم به ادامه تحصیل در یک دانشگاه خارجی می‌گیرید راه‌های مختلفی پیش پای شما خواهد بود.

شما می‌توانید در صورت برخورداری از شرایط، با هزینه شخصی خود یا در اصطلاح Self Fund از یکی از دانشگاه‌های خارجی پذیرش دریافت کنید و یا متقاضی تحصیل همراه با بورسیه باشید. اسکالرشیپ یا بورسیه تحصیلی، هزینه‌ای است که توسط یک کالج، دانشگاه، موسسه آموزشی و یا یک سازمان خاص، با هدف جذب و پرورش استعدادهای درخشان به دانشجویانی با سابقه تحصیلی و حرفه‌ای ممتاز پرداخت می‌شود تا بتوانند برنامه آموزشی خود را در دانشگاهی برتر به پایان برسانند.

شرایط دریافت این بورسیه و میزان پوشش‌دهی آن وابسته به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی متفاوت می‌باشد. برخی از این اسکالرشیپ‌ها در اصطلاح فول فاند بوده و نه تنها تمام هزینه‌های تحصیل بلکه بخشی از درآمد دانشجو را نیز تامین می‌کنند در حالی که نوع دیگری از آن‌ها پارشال فاند هستند و فقط بخشی از هزینه دانشگاهی را پرداخت می‌نمایند.

بدون شک تعداد بورسیه‌های تحصیلی کمتر از متقاضیان آن است و هر ساله دانشجویان بسیاری تلاش می‌کنند تا در فضایی کاملا رقابتی برنده تحصیل از طریق این کمک هزینه‌ها باشند. می‌خواهیم بدانیم چه کسانی و کدام روزمه شانس بالاتری برای دریافت بورسیه تحصیلی دارند.

انواع بورسیه تحصیلی

از جمله نکاتی که باید در ابتدای امر مورد توجه قرار گیرد نوع بورسیه‌ای است که برای ادامه تحصیل خود در نظر دارید زیرا شرایط و مدارک لازم برای هر یک از انواع کمک هزینه‌های تحصیلی با یکدیگر تفاوت دارد. به طور کلی انواع بورسیه تحصیلی یا اسکالرشیپ را می‌توان از قرار زیر دانست:

  • اسکالرشیپ ویژه دستاوردهای هنری و ورزشی
  • اسکالرشیپ ویژه تحقیقات و طرح‌های نوآورانه
  • اسکالرشیپ مختص به دانشجویانی با رزومه تحصیلی درخشان و ممتاز
  • اسکالرشیپ دانشجویان مستعد اما کم بضاعت
  • اسکالرشیپ دانشجویان بین‌المللی
  • اسکالرشیپ ملیت‌های خاص

 

چه افرادی شانس دریافت بورسیه تحصیلی را دارند؟1

شرایط ارائه درخواست بورسیه تحصیلی

اقدام برای دریافت اکثر بورسیه‌های تحصیلی در دانشگاه‌های خارجی هزینه‌ای به همراه ندارد اما حائز اهمیت است که در زمان تعیین شده ثبت نام نموده و شانس خود را به روزهای آخر ددلاین واگذار نکنیم. از این رو نخستین گام موثر می‌تواند جستجو در وبسایت دانشگاه‌های انتخاب شده برای اطلاع از انواع بورسیه، زمان و مهلت ارائه درخواست باشد اما چه شرایطی باید داشته باشیم تا واجد شرایط دریافت بورسیه شویم؟

شرایط هر بورسیه تحصیلی به نوع آن بستگی دارد برای مثال برخی از اسکالرشیپ‌‌ها جنسیت و گروه سنی محدودی را تحت پوشش قرار داده و برخی از آن‌ها ویژه ملیت‌های خاص مانند آفریقایی- آمریکایی، جنوب شرق آسیا، هند و … می‌باشند اما شرایطی که به طور کلی جهت ارائه درخوست در اکثر بورسیه‌ها مورد نیاز است عبارتند از:

  • ثبت نام آنلاین درخواست بورسیه
  • رزومه تحصیلی و حرفه‌ای
  • مقالات و پژوهش‌های علمی
  • مستندات دستاوردهای هنری و ورزشی
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • معرفی سوپروایزر (ویژه دوره دکتری)
  • تمکن مالی

چطور شانس خود جهت دریافت بورسیه تحصیلی را افزایش دهیم؟

ابتدا خوب است بدانیم که بورسیه تحصیلی به خصوص از نوع فول فاند معمولا به دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی به ویژه دکترای تخصصی تعلق می‌گیرد و تعداد بورسیه‌های مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به مراتب کمتر است. علاوه بر این سن، ملیت و رشته تحصیلی از جمله دیگر عواملی هستند که می‌توانند در شانس شما برای دریافت بورسیه تحصیلی تاثیرگذار باشند.

جهت اعطای هر بورسیه تحصیلی صدها رزومه برای اساتید و مدیران دانشگاه‌ها از سراسر جهان ارسال می‌شود که هر یک ویژگی‌ها و امتیازات خاص خود را دارند اما از چه طریقی می‌توان رزومه منتخب بود و شانس دریافت بورسیه را افزایش داد؟ در ادامه نگاهی به اصلی‌ترین موارد تقویت کننده یک رزومه خواهیم داشت.

نوآوری در پروپوزال پژوهشی

در دوره دکترای تخصصی شانس شما برای موفقیت در به دست آوردن بورسیه، ارتباط مستقیمی با پروپوزال پیشنهادی و موضوع پژوهشی دارد که به استاد راهنما و دانشگاه مورد نظر خود ارائه می‌نمایید. نزدیکی موضوع پژوهش و تخصص شما به پروژه تحقیقاتی اساتید می‌تواند برگ برنده برای ربودن بورسیه تحصیلی باشد.

افتخارات بین‌المللی و جوایز

موفقیت در المپیادهای داخلی و خارجی، آزمون‌های بین‌المللی و کسب جوایز در مسابقات علمی، هنری و ورزشی از جمله مواردی است که موجب تقویت رزومه می‌گردد . در یک کلام می‌توان گفت که چند بعدی بودن یک دانشجو نشان دهنده نقاط قوت او جهت نامزدی دریافت بورسیه می‌باشد.

رزومه پژوهشی

اگر متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی هستید بدون شک تعداد مقالات چاپ شده در ژورنال‌های معتبر، تالیفات علمی و ترجمه‌های تخصصی از امتیازات قابل توجه شما خواهد بود. شرکت در سمینارها و دوره‌های آموزشی بین‌المللی نیز می‌تواند از جمله موارد افزایش دهنده شانس دریافت بورسیه تحصیلی باشد.

اعتبار دانشگاه محل تحصیل و معدل بالا

رتبه دانشگاه محل تحصیل و معدل مقاطع پیشین از دیگر عوامل موثر بر افزایش شانس دریافت بورسیه تحصیلی هستند. منطقی به نظر می‌رسد که دانشگاه‌ها و سازمان‌های پژوهشی، متقاضیانی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند که رزومه تحصیل درخشانی داشته و همواره در زمره دانشجویان مشتاق یادگیری و سخت‌کوش بوده‌اند.

سابقه کار حرفه‌ای

برخی از بورسیه‌های تحصیلی شامل حال دانشجویانی می‌گردد که در رزومه خود علاوه بر تحصیلات عالی و روحیه پژوهشی، سابقه کار حرفه‌ای نیز داشته باشند. سابقه کار مرتبط حتی اگر به صورت داوطلبانه باشد شانس شما برای دریافت بورسیه را افزایش می‌دهد.

مدرک زبان

در این بین از نمره زبان نمی‌توان غافل شد. در حال حاضر مدرک زبان یکی از مهم‌ترین امتیازات برای تصاحب بورسیه تحصیلی می‌باشد چرا که بسیار شاهد بوده‌ایم رزومه‌هایی مشابه جهت بررسی به اساتید ارجاع داده شده و در نهایت متقاضیانی که مدرک زبان خود را با نمره بالاتری دریافت نموده و یا به تعداد زبان‌های بیشتری تسلط دارند، مورد قبول واقع شده‌اند.

برای مثال اگر شما متقاضی تحصیل در یک برنامه آموزشی به زبان انگلیسی در یکی از دانشگاه‌های کشور آلمان هستید اگرچه برای تحصیل در دانشگاه تسلط بر زبان انگلیسی کفایت می‌کند اما آشنایی با زبان آلمانی و دریافت مدرک آن می‌تواند رزومه شما را تقویت نموده و جلب توجه کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چگونگی ارزیابی رزومه و افزایش شانس خود برای دریافت بورسیه و تحصیل رایگان در بهترین کشورهای خارجی با مشاوران مجرب تیم لتسگو یونی ارتباط برقرار نمایید.

منیع: سایت لتسگو یونی

Letsgouni.com

نوشته چه افرادی شانس دریافت بورسیه تحصیلی را دارند؟ اولین بار در سفرزون. پدیدار شد.



نکات حقوقی خرید و فروش ملک

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نزدیکترین هتل آپارتمان های مشهد به حرم مطهر امام رضا (ع)

تاریخ افشاریان، گسترش امپراتوری ایرانی (از ۱۷۳۶ تا ۱۷۴۷ میلادی)

افسون نقش و رنگ در قالی آباده