قصه شهری که با فروش آجیل به مسافران پرآوازه شد

خانه ویلایی بخریم یا آپارتمانی؟

شهری که فرج آباد بود و در گذر زمان فاروج شد. نام فاروج برای خیلی ها آشناست نامی که طعم آجیل و تخمه های خال نمک دارد.

توریسم آنلاین :

قصه از اینجا شروع شد که در دهه های گذشته که هنوز وسایل نقلیه شخصی این اندازه زیاد نشده بود و مسافران با اتوبوس  و مینی بوس سفر می‌کردند، اتوبوس‌ها و اندک خودروهای شخصی که قصد سفر به مشهد مقدس را داشتند از محور فاروج حرکت می‌کردند.

آن وقت ها تنها مسجد و چلوکبابی مسیر مشهد تا چمن بید (روستایی در منتهی‌الیه غرب خراسان شمالی) فقط مسجد صاحب‌الزمان و چلوکبابی سعدی بود.

مسافران برای ادای نماز و صرف غذا آنجا توقف می کردند .این توقف به خیر اهالی فاروج شد.

دو نفر از اهالی به نام بهنام‌شیرعلی قلی پور و حسین‌علی حاجی‌پور کنار مسجد شروع به فروش تخمه سیاه آفتاب‌گردان و کدو کردند.

فاروجی‌ها تخمه را شور نمی‌کردند بلکه به‌صورت خال نمک عرضه می‌کردند؛ یعنی بعد از تفت دادن تخمه، نمک را با جارو سیخی به روی آن می‌پاشیدند که بعداً تخمه خال نمک فاروج نام گرفت و معروف شد.

فاروجی‌ها برای طعم‌دار کردن تخمه از آب‌لیمو، گلپر و کمی رنگ خوراکی استفاده می‌کردند .چلوکبابی غذای لذیذ با گوشت بره تحویل مشتری می داد  و گروه گروه مسافر پای چلوکبابی پیاده می شد ؛ کم کم کسب‌وکار فروشندگان آجیل هم رونق گرفت و در کنار تخمه‌ژاپنی وآفتاب‌گردان، گردو، بادام و کشمش هم که در منطقه تولید می‌شد جا باز کردند.

به برکت  اقلیم مناسب خراسان آجیل این منطقه مرغوب است و اکثر خشکبار مورداستفاده در انواع آجیل، هم آنجا کشت می‌شود. دسترسی به خشکبار تازه و متنوع از یک‌ طرف ومهارت در نحوه‌ عرضه آن آجیل خراسان را پرآوازه کرده است.

این روزها در بازار آجیل فاروج گردو، بادام، لواشک، برگه زردآلو، کشک، قره‌قروت، کشمش، روغن زرد، تخمه‌کدو، تخمه آفتابگردان، تخمه ژاپنی، بادام خاکی، پسته و دیگر مایحتاج مسافران به‌صورت شبانه‌روزی عرضه می‌شود.

آجیل پزی در بلوار فاروج برای مسافرانی که نحوه تهیه آجیل را می‌خواهند مشاهده کنند هم فال است و هم تماشا .

نکته جالب‌توجه دیگر اینکه در تمام شبانه‌روز مغازه‌های آجیل‌فروشی باز هستند و چراغانی آن‌ها از فاصله بسیار دور نمایان است.

مهارت سنتی تهیه این خوشمزه‌های مقوی به نام خراسانی ها در فهرست میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

شهرستان فاروج در شمال شرقی ایران و در شرق خراسان شمالی و در حدفاصل بین شهرستان شیروان و شهرستان قوچان واقع‌شده، مرکز آن فاروج است. شهری که با بجنورد مرکز استان حدود ۹۰ کیلومتر فاصله دارد و دروازه ورودی خراسان شمالی محسوب می‌شود.

فاروج، شهری کنار جاده‌ای است که در سال‌های اخیر اقتصاد آن تا حد زیادی به عبور مسافران و زائران حرم علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) گره‌خورده چراکه گر چه در سالیان گذشته کشاورزی و دامداری شغل غالب اهالی شهرستان فاروج محسوب می‌شد اما اکنون فروشندگی و تأمین نیاز خدماتی رفاهی مسافران دم دست‌ترین شغلی است که می‌شود در فاروج جستجو کرد.

ازآنجایی‌که شهر فاروج در مسیر راه مشهد، بجنورد و شمال قرارگرفته و به همین دلیل دارای بازاری جالب و کم‌نظیر شناخته می‌شود که با پرداختن به عرضه کالایی مختص به خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

The post قصه شهری که با فروش آجیل به مسافران پرآوازه شد appeared first on توریسم آنلاین.



خرید زمین در گیلان

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نزدیکترین هتل آپارتمان های مشهد به حرم مطهر امام رضا (ع)

تاریخ افشاریان، گسترش امپراتوری ایرانی (از ۱۷۳۶ تا ۱۷۴۷ میلادی)

افسون نقش و رنگ در قالی آباده